Soukromé rehabilitační centrum
Lázně Nymburk

Tejpování (Kinesiotaping)

Moderní metoda léčení urychlující léčbu během rehabilitace. Tejpování je založeno na principu ovlivnění somatosenzorického, krevního a lymfatického systému.


Použitím kineziotejpů zlepšujeme funkci svalů a tkání a mimo jiné tok krve a lymfatických tekutin, čímž snižujeme otoky a krevní výrony.

Co jsou kineziologické tejpy?

Kineziologické tejpy jsou sportovní elastické pásky pomáhající odbourávat bolest ve svalech a kloubech. Zlepšují funkci svalů, kloubů a šlach. Mají blahodárný vliv na hojení, které svou funkcí urychlují.

Funkce tejpu

Při správné aplikaci tejpu a následném zvrásnění, tejp nadzvedává kůži a dochází k uvolňování receptorů bolesti, cév a průtoku lymfy. Důležitá je také pružnost tejpu. Podle volby napětí (natažení) tejpu při lepení, bude tejp plnit účinek, který je potřeba. Například sval aktivovat, zklidnit nebo zpevnit problémové místo.

Používáme velmi kvalitní tejpy české značky. Jejich lepicí část obsahuje lékařskou pryskyřici bez přidaných látek, která je hypoalergenní. Neobsahují latex. Díky silné adhezi a pryskyřici vydrží tejpy po dobu potřebnou k dosažení požadovaného efektu.

Pro více informací nás neváhejte nás kontaktovat na telefonních číslech 778 158 778
a 778 158 777 (Nymburk) nebo 778 158 779 (Poděbrady).